Srednjovjekovna utvrda u selu Grajani

BEDEM srednjovjekovna utvrda smještena na istaknutoj kraškoj gromadi nad ušćem Goduške rijeke u Fojnicu u selu Grajani. Lokalitet nije arheološki istražen, a od ostataka vidljivi…

Posjeta srednje škole “Petar Zečević” iz Odžaka

Posjeta srednje škole “Petar Zečević” iz Odžaka. Učenici su obišli Zavičajni muzej Visoko u kojem su pogledali nedavno postavljenu izložbu “Nova namjena starih industrijskih građevina”

OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno i OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre u posjeti Zavičajnom muzeju

Današnja posjeta našem muzeju učenika OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno i OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre…

Izjava za medije Predsjedavajućeg Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH

Izjava za medije Predsjedavajućeg Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH Gorana Milojevića o trenutnom stanju i narednim koracima u projektu restauracije, konzervacije i revitalizacije nacionalnog…

Posjeta crkvi sv. Prokopija od strane predstavnika Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH

Posjeta crkvi sv. Prokopija od strane predstavnika Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH u sastavu: Goran Milojević Predsjedavajući Komisije, Aida Bičakčić saradnica za historiju umjetnosti,…

Izložbe u 2007. godini

IZLOŽBE U 2007. GODINI
Izložba „Oružje kroz stoljeća na tlu BiH“
Autor: Senad J. Hodović, prof.; Promotor: Doc. dr. Ibrahim Pašić
Organizator: Zavičajni muzej; Izložba postavljena od 18.05.2007. do 18.06.2007. godine, u prostorijama Zavičajnog muzeja – Visoko.

Izložba „Kera – pirlit – neprolazna ljepota – Banja Luka – Gračanica – Tešanj – Visoko“ u okviru manifestacije „Visočko ljeto 2007“
Autorica: Svjetlana Bajić, dipl. etnolog; Promotor: Mevlida Serdarević, direktor Muzeja Sarajeva
Organizator: Zavičajni muzej Visoko i Asocijacija AIASN-a / Asocijacija za interkulturne aktivnosti i spašavanje nasljeđa u BiH. Izložbi je prisustvovala i gospođa Nadžija Hozić iz Banja Luke koja je bila začetnik ideje da se organizuje izložba radova koje su izradile žene iz nekoliko gradova BiH.
Izložba postavljena od 23.07.2007. do 13.08.2007. godine, u prostorijama Zavičajnog muzeja – Visoko.

Izložba „Stijene – minerali – fosili Visočkog kraja i BiH“ povodom obilježavanja Dana općine Visoko
Autorica: Mersiha Burić – Zerdo, prof.; Promotor: prof. dr. Galiba Sijarić
Organizator: Općina Visoko i Zavičajni muzej Visoko;
Izložba postavljena od 29.08.2007. do 29.09.2007. godine, u prostorijama Zavičajnog muzeja – Visoko.

Izložba „Cvijetni motivi na starim razglednicama“ u povodu ramazanskog Bajrama;
Autor: Senad J. Hodović, prof.; Promotor: Dr. sc. Mirza Hasan Ćeman; Organizator: Medresa „Osman ef. Redžović“; Izložba postavljena od 10.10.2007. do 25.10.2007. godine, u prostorijama Medrese „Osman ef. Redžović“.

Izložba „Kožarstvo u Visokom“ organizovana u sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata Preventa“ u prostorijama Prevent Ledera u Visokom, a u povodu treće godišnjice uspješnog rada ove firme.
Autor: Senad J. Hodović, prof.; Organizator: Asa prevent d.o.o. Sarajevo; Autor je na otvaranju održao predavanje o razvoju kožarstva u Visokom. Trajanje: 31.10.2007. do 10.12.2007. godine u prostorijama zgrade Preventa.

Izložba „55 godina pozorišnog amaterizma u Visokom“ u okviru manifestacije „Dani Zaima Muzaferije 2007“.
Autor: Jesenko Muzaferija, prof.; Organizator: UG za afirmaciju kulture „ARS TRAGOVI“ i Zavičajni muzej, Visoko; Promotor: Pavle Ilić; Izložba postavljena od 22.11.2007. do 22.12.2007. godine, u prostorijama Zavičajnog muzeja Visoko.

Zavičajni muzej Visoko

Leave a Reply

eight + three =